a )Kişinin var olan mesleğinin üzerine eklenebilir yeterlikler kazandırmaya yönelik bu eğitime katılacak kişinin temel bir mesleğinin olması gerekir.
b) Eğitime katılabilmek için normal ruhsal ve bedensel dayanıklılık gereklidir.
c) Eğitim, sosyal hizmetler, sağlık ve endüstri alanlarında çalışanlar bu eğitim için uygundur.Üniversite mezuniyeti gerekli olmakla beraber üniversite mezunu olmayan ancak benzeri alanlarda çalışanlar birinci aşamaya kabul edilebilirler.
d) Eğitim kapalı ve açık gruplar içinde hem teorik hem uygulamalı olarak yapılır.Kapalı eğitim gruplarında, aynı kişiler eğitimin başından sonuna kadar birlikte çalışır.Açık eğitim grupları ise psikodrama ile ilgili
herkese açıktır ve kişiler belirli konularda çalışmak üzere bir araya gelirler.
e) Eğitim çalışmaları blok tarzında, hafta sonları yapılır ve genellikle üç gün sürer.
f) Bir kapalı grup ortalama 16 üyeden oluşur ve kapalı grup çalışmaları ortalama 6 haftalık aralarla yapılır.
g) Kapalı grup çalışmaları dışında yine hafta sonları yapılan, seminer ve staj adı verilen açık grup çalışmaları da eğitimin bir parçasıdır.Bunlar konu ve meslek alanlarına özgü özel seminerler, teoriye ilişkin seminerler ve bireysel ve grup süpervizyon seanslarıdır.Staj ise belirli bir konu hakkında, beş veya daha fazla gün süren açık grup çalışmasıdır.
h) Eğitim iki aşamada tamamlanır.Birinci aşamayı başarı ile bitirenler PSİKODRAMA YÖNETİCİ YARDIMCISI; ikinci aşamayı başarı ile bitirenler PSİKODRAMA YÖNETİCİSİ sertifikası alırlar.